středa 2. května 2012

Sacharidové vlny II.

KAPITOLA DRUHÁ: JAK VLNU UPRAVOVAT
     Každý člověk je jiný, každý má jiné výchozí parametry, každý má jiné cíle. Výše uvedený 14-ti denní cyklus může znamenat 2 kg úbytku pro jednoho, druhému se ale ručička váhy zastaví na konci třeba na stejné hodnotě, jako na počátku. Co s tím? 
     Neodmyslitelným pomocníkem při vašem "vlnění" bude poznámkový blok, krejčovský metr a přesná digitální váha. Na tu každý den ráno po probuzení a po návštěvě "oné malé komůrky" stoupněte a aktuální údaj pečlivě zaznamenejte. Po určitém období, zde třeba po 14-ti dnech, přijde čas vyhodnocení.
     Malá poznámka pro ženy: jedná se sice o silně individuální věc, ovšem cca týden před začátkem menstruačního cyklu může ženský organismus zadržovat více vody, takže není výjimkou 2-3 kg skok směrem nahoru. Toto je potřeba brát při vyhodnocování úspěšnosti vln v úvahu!
     Ještě jedno doporučení, tentokrát pro všechny bez rozdílu pohlaví: kromě pravidelného každodenního vážení je vhodné, pokud si v pravidelných intervalech (např. týdenních) zaznamenáte vaše hlavní míry (obvod hrudníku, paží, pasu, boků, stehen atd.). Může se totiž stát, že úbytek na váze citelný nebude, ale například v pase ano. Další výbornou věcí je pořízení fotografií v základních postojích (nemusí jít o kulturistické pózy, prostě jen třeba jeden snímek zepředu a druhý zezadu). Při jejich porovnání se snímky po několika týdnech bude rozum "nezasvěceného" člověka naprosto stát.



4 komentáře:

  1. Ahoj, sacharidové vlny mě zaujaly už před časem, ale teď čím dál tím víc přemýšlím, že do toho opravdu půjdu. Ty se do nich taky chystáš, nebo už se vlníš? Je fajn, kldyž je na to víc lidí :-)

    OdpovědětVymazat
  2. :D To je jasný, ozvu se vám i ve svym vlastním zájmu - potřebuju váš :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Zvu tě na můj nový blog :-)

    http://fit-healthy-beautiful.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  4. Prosim prosim, může mi autorka tohoto blogu napsat na mail vschimkova@seznam.cz ??? Potrebovala bych poradit ohledně vln.. Též je ode dneška jedu, ale chci to s někým probrat, jestli vse delam spravne.. Diiiky Wendy

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře, dotazy i připomínky :o)