Kuřecí bábovku jsem dělala podruhé a pokaždé měla veliký úspěch... Sice to není zrovna dietní strava, ale rozhodně bych to zařadila mezi dobrá jídla vhodná třeba na oslavy apod.
Ingredience:
- asi 1,5kg kuřecích prsou
- 250g anglické slaniny
- 1-2 klobásy (kupuji pikantní dodá tomu šmrnc)
- cca 150g eidamu
- 4-5 vajec
- sůl, pepř
- pečící papír a samozřejmě bábovkovou formu :o)
A) Řízky naklepeme, aby se daly dobře tvarovat, osolíme a opepříme.
B) Pečící papír namočíme ve vodě (stane se poddajnější) a vyložíme jím formu, tak aby nám papír přesahoval o něco víc přes okraj (budeme jej překládat navrch bábovky)
C) 1. Bábovku vyložíme masem po celém obvodu i po obvodu středového kruhu.
2. Vyložíme slaninou (někdo dává prvně slaninu pak až kuře,ale mě se to víc líbí takhle)
3. Přidáme sýr, klobásu a vejce (dle velikosti formy) - klidně můžete udělat více vrstev, záleží jak velkou formu máte
4.přeložíme slaninou a nakonec ještě zbytkem řízků (když vám nějaké řízky zbudou, tak udělejte bifteky (nasolené a opepřené to už máte :o) )
D) Přes maso založte pečící papír, který vám přečuhuje přes formu
E) Pečte přibližně při 220°C asi 1 hodinu a poté odkryjte svrchní pečící papír a ještě nechte 15 minut.
F) BÁBOVKU HNED NEVYKLÁPĚJTE JE V NÍ ROZTEKLÝ SÝR!!! Nechte cca 15-20 minut vychladnout a poté vyklopte
G) Jako přílohu dělám k bábovce šťouchané brambory s cibulkou, ale určitě by se hodila i rýže pro odlehčení, nebo třeba opékané brambory s česnekem
Vychytávky:
- Po vychladnutí může být součástí studené mísy
Dobrou chuť!!
Mňááám, to bych si dala!
OdpovědětVymazatAni se nedivím :D :D
VymazatMňam!
OdpovědětVymazatSkvělý nápad to dát do formy :))
Páni to je zajímavý, to bych si dala! Mňam, mňam! :)
OdpovědětVymazatježiš mňam!to muselo být výborné!
OdpovědětVymazat