pondělí 23. ledna 2012

Kuřecí bábovka / Chicken cake

Kuřecí bábovku jsem dělala podruhé a pokaždé měla veliký úspěch... Sice to není zrovna dietní strava, ale rozhodně bych to zařadila mezi dobrá jídla vhodná třeba na oslavy apod.

Ingredience:
  • asi 1,5kg kuřecích prsou
  • 250g anglické slaniny
  • 1-2 klobásy (kupuji pikantní dodá tomu šmrnc)
  • cca 150g eidamu
  • 4-5 vajec
  • sůl, pepř
  • pečící papír a samozřejmě bábovkovou formu :o)

A) Řízky naklepeme, aby se daly dobře tvarovat, osolíme a opepříme.
B) Pečící papír namočíme ve vodě (stane se poddajnější) a vyložíme jím formu, tak aby nám papír přesahoval o něco víc přes okraj (budeme jej překládat navrch bábovky)
C) 1. Bábovku vyložíme masem po celém obvodu i po obvodu středového kruhu.
2. Vyložíme slaninou (někdo dává prvně slaninu pak až kuře,ale mě se to víc líbí takhle)
3. Přidáme sýr, klobásu a vejce (dle velikosti formy) - klidně můžete udělat více vrstev, záleží jak velkou formu máte
4.přeložíme slaninou a nakonec ještě zbytkem řízků (když vám nějaké řízky zbudou, tak udělejte bifteky (nasolené a opepřené to už máte :o) )
D) Přes maso založte pečící papír, který vám přečuhuje přes formu
E) Pečte přibližně při 220°C asi 1 hodinu a poté odkryjte svrchní pečící papír a ještě nechte 15 minut.
F) BÁBOVKU HNED NEVYKLÁPĚJTE JE V NÍ ROZTEKLÝ SÝR!!! Nechte cca 15-20 minut vychladnout a poté vyklopte
G) Jako přílohu dělám k bábovce šťouchané brambory s cibulkou, ale určitě by se hodila i rýže pro odlehčení, nebo třeba opékané brambory s česnekem

Vychytávky:
  • Po vychladnutí může být součástí studené mísy

Dobrou chuť!!



5 komentářů:

  1. Mňááám, to bych si dala!

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam!
    Skvělý nápad to dát do formy :))

    OdpovědětVymazat
  3. Páni to je zajímavý, to bych si dala! Mňam, mňam! :)

    OdpovědětVymazat
  4. ježiš mňam!to muselo být výborné!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře, dotazy i připomínky :o)