středa 21. prosince 2011

Jáhlové kuličky

Ingredience:
  • 100 g jáhel,
  • 300 ml rýžového mléka (řekla bych, že nakonec ho tam bylo tak půl litru... Musí se dolívat, jáhly ho hodně vypijí)
  • 50 g nesířených meruněk,
  • 50 g sirupu z agáve,
  • 50 g strouhaného kokosu,
  • 50 g loupaných mandlí,
  • sezamová semínka (asi 3 PL, na suché pánvi nechat mírně zezlátnou)

Jáhly propereme a spaříme horkou vodou. Vložíme je do hrnce a zalijeme rýžovým mlékem se špetkou soli. Přiklopíme a necháme pod pokličkou asi 30–40 minut, aby se jáhly začaly rozvařovat. Ke konci přidáme nasekané meruňky, aby také mírně změkly. Jáhly necháme vychladnout. Vmícháme k nim sirup z agáve a polovinu kokosu. Tvoříme kuličky, do každé zabalíme loupanou mandličku a obalujeme ve směsi sezamových semínek a zbytku kokosu...


Vychytávky:

  • Ukládat v chladu a dělat před Vánoci - podléhají korozi :D :D

Bon apetite and Merry Christmas and Happy New Year


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře, dotazy i připomínky :o)