Ingredience:
- 100 g jáhel,
- 300 ml rýžového mléka (řekla bych, že nakonec ho tam bylo tak půl litru... Musí se dolívat, jáhly ho hodně vypijí)
- 50 g nesířených meruněk,
- 50 g sirupu z agáve,
- 50 g strouhaného kokosu,
- 50 g loupaných mandlí,
- sezamová semínka (asi 3 PL, na suché pánvi nechat mírně zezlátnou)
Jáhly propereme a spaříme horkou vodou. Vložíme je do hrnce a zalijeme rýžovým mlékem se špetkou soli. Přiklopíme a necháme pod pokličkou asi 30–40 minut, aby se jáhly začaly rozvařovat. Ke konci přidáme nasekané meruňky, aby také mírně změkly. Jáhly necháme vychladnout. Vmícháme k nim sirup z agáve a polovinu kokosu. Tvoříme kuličky, do každé zabalíme loupanou mandličku a obalujeme ve směsi sezamových semínek a zbytku kokosu...
Vychytávky:
- Ukládat v chladu a dělat před Vánoci - podléhají korozi :D :D
Bon apetite and Merry Christmas and Happy New Year
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře, dotazy i připomínky :o)