pondělí 1. října 2012

Monday is first day

Ahoj lidi!!

      Je pondělí 1. října 2012. Viděla bych to jako čas na velké skutky... Bude to čistý start a vyrazím rychlostí blesku ze startovního bloku. Má trať měří necelých 7 měsíců, což je doba dlouhá až až!!!
     Jako příklad, co vše se dá dokázat uvedu svůj největší pokrok! Po půl roku necvičení z důvodu nemoci (to mi bylo asi 15 let), jsem v září nebyla schopná uběhnout vcelku 400 m, strašně jsem se styděla, před lidmi z oddílu a vůbec celé září bylo velmi rozpačité. ALE neodradilo mě nic z toho! Cesta na trénink mi trvala z domu 1 hodinu a 30 minut, trénink trval 2 hodiny a pak totéž zpátky. Pokud dobře počítám, tak jsem 4x týdně zabrala ze svých odpolední nějaký 5 hodin. To je za měsíc nějakých 80 hodin +- záleží, jak dlouhý je to měsíc. řekla bych, že to už je slušně nabitý koníček).
     V pololetí jsem měla výborné vysvědčení (prvák je vždy snaživý :) ), zimní příprava byla v plném proudu a já jen kvetla. Byla jsem tak strašně šťastná!! Jako nikdy v životě.
      A přišlo jaro. Postava se mi proměnila, ale na váze přitom přibily 3 kila. Kdybych tenkrát věděla, co vím teď, tak bych se tak hloupě nedivila, že? :o) Uběhla jsem v pohodě 6 km. Fakt takový rozdíl? Paráda stačilo mi k tomu období září - duben a já snad nemohla být šťastnější. Jenže jaro znamenalo potíže, oteklo mi koleno. Byla jsem hodně unavená. Nakonec jsem musela odejít...

     Vidíte, né každý konec je šťastný, né každá cesta je správná a já budu vždy už při vzpomínce na těch 9 měsíců mého života šťastná. Bude to pro mě vždy hodně znamenat a budu děkovat, že jsem se díky veslování přestala bát vody, že jsem ochutnala, jak chutná skvělá parta, jak chutná pocit vítězství nad sebou samým a co vše se dá dokázat za pouhých 9 měsíců.
     
     Víte, nechci vám říct, co mám v plánu. Mám strašný strach, že se mi to nepodaří, že to zakřiknu, že se můj cíl bude stále víc vzdalovat a já nedokážu protnout cílovou pásku! Možná vám to řeknu za měsíc. Možná až když budu vědět, jak to dopadlo v cílové rovině. Ale budu tu s vámi - dnes, zítra, za půl roku...

     • Dám vám nahlédnout do mých tréninkových deníčků :o)
     • Přijde mi troufalé, teď o sobě říct, že jsem sportovec. Ale rozhodně můžu říct, že sportuji od malinka (kdy jindy říct od malinka než když to znamená od 3 let :D )
     • Možná vám o sobě povím něco, co ještě nevíte. Ještě uvidím :o)

Tak vám přeji pěkný den a brzy se opět ozvu :o)
Zzdenika

11 komentářů:

  1. Já jsem se vždycky styděla, protože jsem nikdy neměla sílu v rukou ani nohách, byla jsem na to fakt levá. Ale tentokrát si jdu za svým, tak třeba se to povede a třeba taky jednou uběhnu tolik, co ty :)

    Budu se těšit na všechny ty články :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aktuálně jsem ve fázi - uběhnu 400m v kuse, takže pohoda myslím, že toho zvládneš i víc než já :o)
      Já to znám to stydění se, člověk se cítí tak trapně, když vidí, že ostatní už to umí a ty jsi nemehlo... Ale žádný učený z nebe nespadl a sportovci nejsou sportovci od narození... Je za tím hodně dřiny a odříkání... A to je na tom to hezký :o)

      Vymazat
  2. Překonej svůj strach a odměnou ti bude opět ten samý pocit, uvidíš :) Tréninkové deníčky mě zajímají :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo, když vím co studuješ, tak jsi mi inspirací. Jak jsi se jen dokázala na tu školu dostat? Musíš být dobrý sportovec :o)

      Vymazat
  3. Tak to som poriadne zvedava. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Konec článku mě teda dohnal k obrovské zvědavosti, budu se těšit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Něco konkrétního? abych věděla, co způsobuje u čtenářů rozruch :D

      Vymazat
  5. Zdeni, ano, ano, povídej nám o sobě...láska k Brazílii, elegantní bytový minimalismus, rumba, samba...to všechno mi zní v uších, znám tvůj jídelníček a vím, že máš neuvěřitelnou kuráž, ale chci vědět ještě mnohem víc...;-)
    Tvá zví(ě)davá Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vivi, povím, kousek dnes a kousek za čas... Člověk si toho zapamatuje vícero, když jsou mu informace podávány postupně, pomalu a podle důležitosti :o) Věřím, že časem tvoji zví(ě)davost postupně ukojím :o)

      Vymazat
  6. Tak hodně štěstí, ať se ti to hezky podaří a brzo dosáhneš svého cíle... a budu se těšit na pravidelné informování o průběhu :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře, dotazy i připomínky :o)