středa 21. prosince 2011

Jáhlové kuličky

Ingredience:
  • 100 g jáhel,
  • 300 ml rýžového mléka (řekla bych, že nakonec ho tam bylo tak půl litru... Musí se dolívat, jáhly ho hodně vypijí)
  • 50 g nesířených meruněk,
  • 50 g sirupu z agáve,
  • 50 g strouhaného kokosu,
  • 50 g loupaných mandlí,
  • sezamová semínka (asi 3 PL, na suché pánvi nechat mírně zezlátnou)

Jáhly propereme a spaříme horkou vodou. Vložíme je do hrnce a zalijeme rýžovým mlékem se špetkou soli. Přiklopíme a necháme pod pokličkou asi 30–40 minut, aby se jáhly začaly rozvařovat. Ke konci přidáme nasekané meruňky, aby také mírně změkly. Jáhly necháme vychladnout. Vmícháme k nim sirup z agáve a polovinu kokosu. Tvoříme kuličky, do každé zabalíme loupanou mandličku a obalujeme ve směsi sezamových semínek a zbytku kokosu...


Vychytávky:

  • Ukládat v chladu a dělat před Vánoci - podléhají korozi :D :D

Bon apetite and Merry Christmas and Happy New Year


Vločkové hrudky

Ingredience:
  • 1/2 sáčku vloček
  • 20 dkg práškového cukru
  • 30 dkg polohrubé mouky
  • 20 dkg ořechů
  • 3 vajíčka
  • 1/4 kg hery nebo másla
  • 1 vanilkový cukr
  • 10 dkg hrozinek

Vše zamíchat a děláme malé placičky. Pečeme mírně do růžova na vymaštěném a vysypaném plechu

Toto je původní recept....


Vychytávky:

  • rozinky namočit do rumu den předem (kdo má malé děti má Smolíka Pacholíka :D :D )
  • papír na pečení vykoná stejnou službu jako vymaštěný a vysypaný plech
  • Marťachytávky*: Do části těsta přidat kakao nebo skořici
  • Marťachytávky*: alespoň část mouky CZ

Bon apetite and Merry Christmas and Happy New Year


*= autorská vychytávka někoho jiného...

pátek 2. prosince 2011

Vítám vás!!!

Vítejte!!!

Na blogu věnovaném všemu co mě zajímá :o)

Troška módy, troška focení, nějaké vaření a hodně sportu.

Chtěla bych se jednou podívat na tento blog a vzpomenout si na pěkné věci... A PROTO!!! Tady nenajde nic negativního...

Tak si to tady užijte :o)