čtvrtek 7. února 2013

Výpadek posledních dní

Zdravím!!

Všechny články publikované tento týden jsou přednastaveny (líbila se mi myšlenka, že v den, kdy mě čeká daný trénink se objeví trénink tady na blogu).

Netušila jsem ovšem, že tou dobou nebudu chodit cvičit, protože budeme řešit jiné věci...
Možná si z jednoho mého článku pamatujete, že mám pejska (- článek). A pejsek má teď zdravotní problémy. Vím, že je zde hodně blogerek, které mají doma svého pejsánka a že určitě chápete, jak je těžké dozvědět se o nemoci vašeho miláčka... Cítím se o to hůř, že mu bude v květnu 10 let a že já jsem od léta odstěhovaná a tak pejska vidím jen párkrát za týden (aspoň že tak).

Nejedná se o žádný zhoubný nádor nebo tak něco. Ale na sonu zjistili, že má kýlu a taky nějaké cysty... Chtějí mu zoperovat kýlu a díky cystám ho vykastrovat... Taky tyhle operace nestojí pár korun... A víte kolik je případů, že pejsek je pak každou chvíli na sále a má nové a nové operace?

Takže řešíme dilema, co dělat a zároveň koukáme na to naše rozjívený psisko, který se tváří, že mu nic není... Sakra, koho by napadlo, že má nějaký takový problém, když je pořád fit a chová se, jak štěně?

Já vím, že to není článek, který by končil vesele (ale z celého srdce věřím, že za nějakou dobu se tady ukáže nějaký veselý článek, že to všechno dobře dopadlo!!)

Článek tu bude jen do zítra, protože zítra vás čeká poslední díl mého tréninku...

P.s: Díky za to, že jste a že jsem se mohla vykecat...

9 komentářů:

  1. Přeju hafáčkovi, ať mu to dobře dopadne! Posílám mu velku pusu! :*
    Co se týče chlupáčků, my jsme asi před 2 lety zjistili, že naše jorkšíří slečna má nádor. Letos jí bude 12 let, tak jsme z toho měli také obavy. Přišli jsme v pravou chvíli, protože ona jen doma polehávala, měla zarudlé oči, byla smutná. Nechali jsme ji v klidu, starali se o ni doma s tím, že jí snad nic není. Kdybychom včas nešli na veterinu, nechci myslet na to, jak by to dopadlo.
    Chápu, že tady ta situace vezme každého člena rodiny za srdce, vždyť ten pejsek samotný je členem rodiny. Uvidíš, že to dobře dopadne a pejsánek bude zase fit! :))

    OdpovědětVymazat
  2. Naša fenka mala nádore na prsiach, mliečnych žľazách a bola pritom úplne okej :) Nedali sme jej to vyoperovať, lebo jej to zistili v 14tich rokoch. Ak tvojmu nerobia tie cysty nejaký veľký problém, neriešila by som to, nie som veterinár takže možno vravím zle. Ale tej našej zrazu v 14tich rokoch operovali všemožne veľa vecí a nakoniec sme sa s ňou museli rozlúčiť :-(. So psíkami je to vždy zle, keď nám sami nedokážu povedať či ich to bolí a nemôžu sa rozhodnúť. Potom mi za nich berieme zodpovednosť a trápime sa viacnásobne aj za nich.

    OdpovědětVymazat
  3. To je mi moc líto!
    Já jsem milovník psů, doma máme tři a u babičky mám svého 'prvního', ten už a ani neslyší (občas mám pocit, že to jenom předstírá :D), je mu už 15, ale jak říkáš, i přes to všechno se chová jako hloupatý štěně!
    Zatím jsme nějakou závažnou operaci nezažili, díky bohu.. takže nijak neporadím :(
    Držím palce, ať je pejsek zase zdravý a má se dobře!

    OdpovědětVymazat
  4. to je mi líto! posílám pejskovi pohlazení. Taky mám pejska, jen menšího a je to naše miminko, takže úplně chápu čím si procházíš, nezbývá než věřit že to dobře dopadne, určitě je to bojovník a zmákne to! držte se!

    OdpovědětVymazat
  5. Ojoj :( To je smutné, ale 10 let už je holt věk no.. ono to pak může přijít ráz na ráz, psovi je hej, ale pak se to rychle zhorší.. pořádně si to rozmyslete, držím palce, ať je pejsek stále jako štěně :)

    OdpovědětVymazat
  6. Milá Zdeničko, mám slabost pro boxery i ridgebacky, takže tím pádem miluju tvého psíka. ;-) A moc mě mrzí, že není v pořádku. Ani nevíš, jak ti rozumím. Našemu hafíkovi (7 let) objevil veterinář asi před rokem při nějaké banální kontrole, že má nemocné (obrovsky zvětšené) srdíčko. Takže srdce mu tlačí na další orgány, což není dobrá zpráva. Operovat se to nedá, jen zastavit další růst srdce. Kdybys jen věděla, jak on je ale veselý, divoký, čiperný...ještěže tak!
    Tak vidím, že by si ti naši ušáci rozuměli, napřed si vesele zařádili a pohráli a pak si svou psí řečí pořádně popovídali o svých nemocech. Musíme je seznámit! ;-)
    Myslím na tebe i pejska. ♥
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  7. Snad bude tvůj čtyřnohý miláček v pohodě, je moc krásnej!:)

    OdpovědětVymazat
  8. Je mi to moc líto, snad bude bobišek brzo v pořádku :-/ ale chápu Tě, mě stačí, když je něco fence mých rodičů, i nějaká blbost a jsem z toho hotová...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře, dotazy i připomínky :o)