úterý 27. listopadu 2012

Jablečné pyré

Chvilku jsem přemýšlela jestli "recepty" tohoto typu vůbec zaslouží vlastní příspěvek... Nakonec jsem se rozhodla, že ano! Protože jsou často součástí jiných receptů.
A tak tu dnes máme jablečné pyré
Ingredience:
  • jablka
  • kastrólek a vodu 

Jablka oloupeme a nakrájíme ne menší části (někdo dělá kostičky - u mě na obrázku vidíte plátky :o) ) Dáme do kastrólku a trošku podlijeme vodou. 
Přivedeme k varu a vaříme cca 20 minut pod pokličkou na mírném plameni (hlavně ať to pořád probublává), dokud nejsou jablka tak měkká, že když je chcete nabodnout na vidličku, tak se rozpadají... 
Následně vezmeme mixér (v případě nouze poslouží i vidlička, ale to vám nedoporučuji, protože nad tím strávíte mládí :o) 
A je hotovo!!

P.s: Toto je pouze základní recept, do které se poté přidávají přísady dle potřeby nejčastěji doslazovadlo (cukr, sirupy apod.)

Vychytávky:
  • lze použít skoro jakékoliv ovoce (třeba hrušky nebo meruňky)
  • pokud chcete ovoce navonět a ochutit lze přidat celé koření (skořici, hřebíček), které musíte před mixování odejmout
  • pokud nemáte mixér doporučuji spíš ovoce na jemno nastrouhat, převařením z něj bude hustší kaše (jen tak mezi námi děvčaty je to snazší než to pak šmrdlat vidličkou :D )

4 komentáře:

  1. Anonymní27.11.12 9:50

    Hmm, zrovna takové meruňkové pyré bych si dala! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Domaci jablečná presnidavka s plnotučným tvarohem, má občasná snídaně :-)

    OdpovědětVymazat
  3. To je to tak jednoduché? To bych mohla také zvládnout, díky za tip :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře, dotazy i připomínky :o)