středa 10. října 2012

Jeseníky

7.9.2012 - 15.9.2012
▲▲▲
Žili jsme ve srubu. Sami dva ztraceni vysoko v horách! Děkuji majitelům srubu (kdyby to náhodou četli) za to, že nám umožnili splnit můj sen o dovolené na horách a náš sem o dovolené v klidu a mimo civilizaci.
▲▲▲
Byli jsme dvakrát v Jeseníku (na náměstí před radnicí je tato fontána), protože jíst je třeba a jediné, co se dalo uprostřed září sehnat vysoko v horách bylo pár osamělých hub (které za prvé nejím a za druhé neznám, takže bych nás nejspíš otrávila :D) 
▲▲▲
Hodně jsme se procházeli po okolí, po loukách i po lesích a taky kolem močálů a bažin!! Bububu pozor ať vás pastýř nesvede na scestí a vy neutonete v močálech a mechových jezírkách!!! 
 
▲▲▲
Byli jsme se podívat i u Velkého Mechové Jezírka, které se nachází v národní přírodní rezervaci Rejvíz. Tam jsem byla poprvé, když mi bylo sedm a já byla na svém prvním táboře. Od té doby miluji Jeseníky a miluji i tábory a strašlivě moc ráda se do Jeseníků vracím stále dokola. A pokaždé vidím něco nového :o)
▲▲▲
Kromě obřích vážek (bohužel můj foťák není tak dobrý, aby zachytil vážku v letu...) se na jezírku vyskytoval i pár roztomilých kachniček, které se vůbec nebáli!! Přišli mi roztomilé a srandovní, ale jen do té doby než chrabrá kačena (ženský mají prostě větší kuráž :D) Vylezla na molo a vydala se přímo k nám. Skoro jakoby chtěla, aby jsme ji vzali a udělali si večeři. Bohužel jsme neměli ve srubu zelí a tak jsem kačku i s chotěm nechali svému osudu... (bylo by to poetické, kdyby po nás nepřišla rodinka s malým prckem a nezačala kačky krmit rohlíkem => nebyla to odvaha, ale kačku zjevně naštvalo, že jsme se opovážili přijít na jejich území a nemít se sebou kus žvance pro ně) 
▲▲▲
Faktem zůstává, že všude v okolí se dalo vidět hodně přírodních úkazů, které mi, jakožto lesomilovníkovi, braly dech! Od malých močálků, které se jen tak z ničeho nic vynořily, až po vlhkost vypařující se z kůry stromů, která ve mě navozovala příjemné pocity a touhu zůstat v tomto ráji až do skonání světa! 

Dovolená to byla skvělá a já jsem strašně šťastná, že jsme i přes jisté útrapy jeli, zapomněli, že existuje svět kolem nás a prostě si to užívali... 
A aby jste se necítili ochuzení o blbinky, které dospělí dělají na dovolené - přidávám jednu malou fotku sebe samé :o) 
▼▼▼

P.s: Obrázky se dají zvětšit kliknutím na ně.

6 komentářů:

  1. Super, že jste měli tak pěkné počasí :) Fotky jsou moc krásné a srub je jedním z mých snů, jak má vypadat mé bydlení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nééé srub nééé - víš jak je to hrozný, když se ti všude za hlavou uvnitř zdí probíhají myši? V noci se vzbudíš a říkáš si kurník ten chlap ale chrápe - strčíš do něj, ale zvuk pokračuje... Až pak si uvědomíš že zvuk se neozývá vedle tebe, ale přímo za tvou hlavou!!! :D :D A jsou drzý myši... Normálně v noci ti chodí po kuchyni a tak... Bohužel v dřevostavbách s tím nic neuděláš, jsou ze dřeva :D :D Takže já jsem chtěla taky srub a po tomhle týdnu už ho nechci :D :D

      Vymazat
  2. Ten srub vypadá dokonale! škoda, že nejsou nějaké fotos z interiéru :-)

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzhledem k tomu, že je to rodinná chata, tak interiér je dost zabydlený... Třeba za rok se odvážím dát i interiér :D

      Vymazat
  3. To vypadá jako dovolená mých snů. Jeseníky, tak tam jsem taky nebyla :D ale opravdu to vypadá krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si piš, že to je dovolená snů... Sami dva na samotě u lesa... To je prostě ráj :o)
      Rozhodně doporučuji Jeseníky navštívit!!!

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře, dotazy i připomínky :o)