pátek 2. března 2012

Suzukiho střečink

      ... je celosvětově uznávaný a využívaný systém dokonalého protažení. Používá se k rozvíjení pružnosti, odstraňování svalových bloků či protahování jednostranně zatížených svalových skupin (např. při posilování). Při správném a pravidelném provádění. Suzukiho strečinku budete během čtvrt roku umět udělat most, provaz nebo rozštěp.

  • Před strečinkem prohřejte svaly - stačí např. rychlá chůze.  
  • Cviky provádějte v pořadí obrázků.  
  • Dostaňte se vždy pomalu a plynule do polohy, kdy svaly a šlachy cítíte, ale nic vás nebolí. V této poloze vydržte aspoň 10s. Čím déle vydržíte, tím bude protahování účinnější. 
  • Potom se velice pomalu napněte ještě trochu víc a opět vydržte minimálně 10s.  
  • "Nesymetrické" cviky provádějte na obě strany.  
  • Cvičení opakujte nejlépe každý den ráno a pozdě odpoledne, a nejméně každý druhý den.  
  • Nikdy nekmitejte! Vždy se snažte pomalu napínat a pomalu uvolňovat. Výsledky budou znát. 

9 komentářů:

  1. Ahojky! Tak podobný strečing prevádzam, ale tam 5-6minút denne, tak by som mala asi dlhšie a tiež dlhšie vydržať v jednotlivých polohách, lebo som sa chcela dopracovať až k tomu, že dám pri vystretých spojených nohách dlane na zem a ešte stále som sa tam nedopracovala.
    Môj challenge na tento mesiac je úplne prostý, ale pre mňa náročný- ísť celý mesiac bez prejedenie- všetko dovolené, aj sladkosti, ale neprežrať sa takým štýlom, že tri čokolády a celý plech buchiet, čo sa mi stáva, takže toto je pre mňa výzva a budem rada, ak ju splním!
    Moc mi ten blogspot nevyhovoval a aj baby mi písali, že sa im ľahšie komentuje a vyhovuje im blog.cz. Katherine neukazovalo, či som pridala nový článok a pod, tak som sa vrátila. Dúfam, že nevadí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. však jasné já som si myslela že možno další nový pociatok, pametam ako si vzdy zmenila blog že to bude nový zaciatok...
      Tvoj challenge je super držím palce!!!
      Ano ano strečin je treba - na toto co chces umet je dolezite protehovat zadní stehno, ale chce to trenink a pravidelný!! A pojde to uvidíš!!

      Vymazat
  2. Tohle je nejlepší strečink co znám. Od té doby co ho cvičím, jsem mnohem ohebnejší, ještě chvilku a dám placku (můj 'důchodovsý' sen - uměla jsem jí jako malá)

    OdpovědětVymazat
  3. To je super, ale půlka těch cviků mě fakt děsí.. někdy to zkusím :-) Jsem totiž hrozně neohebná a 2x denně si to nedovedu představit už vůbec.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já to taky cvičím jen když se mi chce - ale mám ráda přehled - a tohle je fakt dobrý. No kdo by nechtěl mít pevné, ale štíhlé svaly? :o)

      Vymazat
  4. dalas všechny? ;)
    některý jsou dost děsivý :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kromě rozštěpu jo... Ale víš jak - já jsem na to trénovaná, gymnastika a teď ta power yoga :o)

      Vymazat
    2. no jo, vlastně, na to jsem zapomněla :)

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře, dotazy i připomínky :o)